|
  • Komentari isključeni za Da li je bolje živjeti u kući ili u stanu? Uporedite kroz ova četiri kriterija
  • Komentari

Da li je bolje živjeti u kući ili u stanu? Uporedite kroz ova četiri kriterija

Bez obzira na koju se od dvije mogućnosti odlučili svaka od njih ima svoje prednosti, ali i nedostatke.
Bez obzira na činjenicu da svakodnevne obaveze pojedinca i individualne preferencije diktiraju odabir kad je riječ o odlučivanju između kuće i stana, donosimo opise nekoliko osnovnih, univerzalnih parametara koje treba uzeti u obzir prilikom takve odluke.
1. ODRŽAVANJE
Stan
Život u stanu ne podrazumijeva veliku predanost kad je u pitanju održavanje vašeg stambenog prostora. Svoj stan vrlo lako, brzo i povoljno možete održavati čistim i urednim. Međutim, stanovanje u zgradi zahtijeva saradnju s ostalim stanarima i podrazumijeva obzir prema drugim stanovnicima zgrade u kojoj se stan nalazi.
Kuća
Održavanje kuće zahtijeva više vremenskog angažmana, posebno kad je riječ o uređenju vrta i okućnice iako je, mnogim stanovnicima kuća, ovakva obaveza ujedno i predah od svakodnevnog stresa i drugih obaveza.
2. KOMFOR
Stan
Ovisno o mogućnostima i individualnom odabiru zavisi i razina komfora u stanu. Međutim, s obzirom da se stambene zgrade uglavnom nalaze u blizini svih potrebnih sadržaja veliki komfor je imati na dohvat ruke teretanu, prodavaonicu, park, tržnicu i druge potrebne sadržaje.
Kuća
Kuća je svakako kraljica komfora. Osim što je možete prilagoditi vlastitim zahtijevima i željama, možete upotpunosti sačuvati privatnost i mir. Također, možete uživati na zraku u privatnosti svog vrta i okućnice, a velika prednost je i držanje kućnih ljubimaca koje vam je u slučaju života u kući neograničeno.
3. TROŠKOVI
Stan
Što se troškova stanovanja tiče, život u stanu, ne donosi velike troškove mjesečnih režija ni održavanja. Uz dobru organizaciju ubrzo možete kontrolirati svoju potrošnju i prilagoditi je svojim mogućnostima.
Kuća
Kuće su, nešto skuplja varijanta kad su režije i troškovi stanovanja u pitanju, međutim treba uzeti u obzir da je ulaganje u kuću dugoročno isplativije i trajnije riješenje. Također, u kući ste neovisni stanar kad je riječ o mjerama uštede te možete samostalno odlučivati o ulaganju u energetsku isplativost.
4. STIL ŽIVOTA
Stan
Stan je idealan odabir za sve one koji vode aktivan život ubrzanog tempa, neovisno jesu li samci ili obitelj. Stanari koji se odluče na život u stanu zasigurno provode puno vremena izvan svog doma, bilo da su primorani poslom bilo da uživaju u raznim događanjima i vanjskim aktovnostima.
Kuća
Kuća je idealan odabir za ljude koji su ljubitelji boravka u unutarnjim prostorima, koji vole vrijeme provoditi „doma“, uz maksimalnu privatnost.
PONUDA
Stan
Velika je ponuda stanova na tržištu svih veličina, parametara i na raznim lokacijama. Ponudu možete pogledati: www.nekretnine-myspace.com
Kuća
Velika ponuda kvalitetnih i povoljnih kuća starije i novije gradnje.
POTRAŽNJA
Stan
Velika potražnja za funkcionalnim, ne prevelikim stanovima u blizini javnog prijevoza, po mogućnosti novogradnjama sa svim potrebnim sadržajima u blizini i na mirnijim „obiteljskim“ lokacijama.
Kuća
Smanjena potražnja za kućama zbog čega su i cijene trenutno vrlo povoljne.